Prawdziwie włoska restauracja – jakie powinna mieć cechy
Włoskie restauracje to w Polsce najpopularniejszy typ gastronomii. Kochamy włoskie jedzenie gdyż jest smaczne, pożywne oraz ceszy oko. Oczywiście najczęściej jemy pasty. Mocniej zaznajomieni z kuchnią włoską goście kosztują mniej znane potrawy takie jak canelloni, polentę i włoskie zupy minestrone.
Rozglądając się za dobrą restauracją włoską trzeba zwrócić uwagę na kilka elementów: jak wiele półproduktów naprawdę pochodzi z Włoch, czy w karcie są też mniej popularne potrawy, czy lista win, zawiera klasyczne włoskie trunki. Włoska kuchnia to duża wielość smaków i dania z wielu miejsc kraju. W najlepszej restauracji poczujemy naturalny klimat Włoch.
Włoska kuchnia jest nieskomplikowana, co nie zmienia tego, że jest mniej smaczna Z czystym sumieniem można uznać, że jest to przepyszna kuchnia europejska .
Wykwintne wino z Włoch
Żadna knajpka włoska, która ubiega się do bycia klasycznym punktem na kulinarnej mapie regionu, nie może ignorować wina. Kolacja na włoską modę koniecznie powinien zawierać też aperitiff. Odrobina czerwonego wina to we Włoszech cos zupełnie naturalnego. jedzenie w Krakowie Najbardziej popularne wina włoskie to montepulciano d’abruzzo z Abruzji, lombardyjskie franciacorta oraz monti z Sardynii. Włoska restauracja – jeśli naprawdę ma być postrzegana jako typowa włoska trattoria, musi mieć nie mały wachlarz win.
Charakterystyczna włoska restauracja
Chcąc poznać indywidualność włoskiego gotowania bez wahania warto odwiedzić restaurację, która umie przyrządzić nie tylko placek pizzowy i makarony.
Zobacz film